The Partysquad - meifeesten 2012

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

The Partysquad

programma

The Partysquad

In 1998 ontmoette het tweetal elkaar tijdens de Wanted tour voor nieuw talent. DJ Jerry was de vaste DJ op deze tour en Ruben presenteerde de shows. In de uithoeken die de tour aandeed was het publiek nog niet bekend met de muziek die de tour bracht en kwam traag op gang. Ruben pakte dan de mic om de mensen te hypen tijdens de draaisets van Jerry. Zo werd toen spontaan de basis gelegd voor wat later het ijzersterke samenwerkingsverband zou worden. In dat zelfde jaar begonnen ze hun eerste vast club avond in de Amsterdamse club Margaritas. Sindsdien is het in een stroomversnelling gegaan met The Partysquad.

Naast hun activiteiten in de clubs brengen Jerry en Ruben ook met enige regelmaat mix-cd's uit. In 2003 bracht ID&T hun eerste (mix)compilatie “UK Sounds” officiëel uit.

De eerste officiële single release van The Partysquad is de single “Wat Wil Je Doen”, die tevens de titeltrack is van de succesvolle speelfilm Het Schnitzelparadijs. Deze single verschijnt in het najaar van 2005 in samenwerking met Nederlands meest respectabele hiphoplabel Top Notch en bereikt een top 10 positie in de charts.

Begin 2006 wordt de tweede single uitgebracht, getiteld “I'm Sorry”. Deze keer een samenwerking met RMXCRW (DJ Chuckie) en zanger Gio. De video wordt achtereenvolgens BoxBom en Superclip op TMF en bereikt een top 20 positie in de charts. Ook zijn de jongens actief op radio: vanaf begin 2006 (tot eind 2008) presenteerden Ruben en Jerry hun eigen radioshow op FunX. The Partysquad heeft dan inmiddels al meerdere opening acts verzorgd voor grote namen als 50 Cent, Kanye West en The Pussy Cat Dolls.

In april 2006 scoort The Partysquad wederom een top 5 hit met de track “Rampeneren”, een samenwerking met Ali B. en Yes-R. Deze single staat maar liefst 15 weken in de charts. Kort daarna volgen nog twee club singles, “Hard2get” ft Gio, Ali B. en Ambush en “Dat is die shit” ft Darryl, Gio, Negativ en Nino.

Sinds 8 september 2006 ligt het eerste album van The Partysquad "De Bazen van de Club" in de winkel.

In oktober 2006 zorgt The Partysquad samen met Extince, Jacqueline Govaert en (Big Boy) Caprice voor de opening, en tevens de anthem, van de TMF Awards 2006. In de weken die volgen ontstaat zo’n enorme vraag naar dit nummer genaamd: “Ben Je Down”, dat TMF samen met The Partysquad besluit de single als ‘download only’ single uit te brengen. Alle opbrengsten van deze singleverkoop gaan naar het goede doel Dance4Life. Op 9 december komt de single op basis van alleen downloads binnen op nummer 4 in de Single Top 100!

In november 2006 wint The Partysquad twee Urban Awards (voormalige MoBo Awards): een in de categorie Beste DJ en een in de categorie Beste Video voor de single “Dat is die shit”. De Urban Awards is een publieksprijs en wordt door de publieke omroep BNN in samenwerking met FunX en Juize.FM georganiseerd en uitgezonden.

In 2007 wordt de laatste single van het album “De Bazen van de Club” gelanceerd: “Non Stop” een samenwerking met Brainpower. Dit nummer is behalve TMF Superclip en de Dixste op FunX, direct een notering in de Tipparde en behaalt uiteindelijk nummer 12 in de Nederlandse Top 40.

In de zomer van 2007 released The Partysquad, onder andere ter ere van de buitenlandse PS SummerTour 2007, de single “CrazyFunkyStyle”, een dance-hiphop cross-over track. Tegelijkertijd openen de jongens in samenwerking met TMF een Free Download Portal (http://www.thepartysquad.com/free). Hier worden 5 nieuwe tracks gratis aangeboden. Dit doen zij om de PS SummerTour 2007 te ondersteunen maar ook om in de toekomst het publiek te kunnen blijven bedienen, zonder altijd fysieke singles uit te brengen.

In oktober 2007 mogen de jongens 2 TMF Awards in ontvangst nemen: die voor de categorie TMF Hit Radio Award (voor “Non Stop” featuring Brainpower) en voor de categorie TMF Pure.

In november 2007 mogen zij ook (en wederom) de Urban Award (voormalige MoBo Award) voor de categorie beste DJ, in ontvangst nemen.

Het jaar 2008 vult zich met nieuwe muzikale samenwerkingen voor o.a. de tracks “Stuk” en “Whoop Whoop”. De samenwerking met Afrojack voor de single “Drop Down” wordt een regelrechte hit en de heren zijn druk met de voorbereidingen voor een internationale doorbraak. Voor Dance 4 Life lanceren ze de track ‘what you live for’; een samenwerking met Erykah Badu.

The Partysquad - Stuk (feat Dio, Sef, Sjaak & Reverse)

De hele voortgang wordt abrupt een halt toegeroepen wanneer Jerry in september 2008 betrokken raakt bij een ernstig auto-ongeluk op het Spaanse eiland Ibiza. Jerry ligt enkele weken in coma en na terugkomst in Nederland begint een lange periode van herstel en revalidatie.

Vlak na het ongeluk komt de track “Licht van de laser” uit, waarvan de clip enkele dagen voor het ongeluk is geschoten. Dit is de laatste single die officieel gereleased wordt, het herstel van Jerry is de eerste prioriteit voor de jongens. In juni 2009 komt nog wel de Total Los 2 mixcd uit.

Begin 2010 is Jerry weer up and going en klaar voor een comeback met Ruben en The Partysquad. Een comeback die The Partysquad opnieuw op de kaart gaat zetten. Een verse sound, nieuwe uitstraling, een nieuw begin. Naast de nieuwe singles “A(msterdamn), “Welkom Terug” en “Lucky Star”, bereiden de jongens weer een zomertour voor en wordt er weer volop geproduceerd. Tijd om weer een beetje lawaai te maken! En lawaai leveren ze wederom met de 1e Nederlandse single voor 2011 'Ik Ga Hard', samen met Reverse, Adje, Gers & Jayh!

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu